Αλέκα, αυτόν πότε θα τον αποκηρύξεις;

«Μπορείς να νικήσεις έναν πιο ισχυρό αντίπαλο μόνο εντείνοντας στο έπακρο τις δυνάμεις σου και χρησιμοποιώντας υποχρεωτικά, με την πιο μεγάλη επιμέλεια, φροντίδα, προσοχή και επιδεξιότητα, κάθε, έστω και την ελάχιστη, «ρωγμή» ανάμεσα στους εχθρούς, κάθε αντίθεση ανάμεσα στην αστική τάξη των διαφόρων χωρών, ανάμεσα στις διάφορες ομάδες ή κατηγορίες της αστικής τάξης στο εσωτερικό της κάθε χώρας, όπως και κάθε, έστω και την ελάχιστη, δυνατότητα να αποκτήσεις μαζικό σύμμαχο, έστω και προσωρινό, ταλαντευόμενο, ασταθή, αβέβαιο και συμβατικό. Όποιος δεν το κατάλαβε αυτό, δεν κατάλαβε ούτε κόκκο από τον μαρξισμό…»

Βλαντιμίρ Iλιτς Ουλιάνοφ (γνωστός με το ρεφορμιστικό όνομα Λένιν)

Δια την «αντιγραφή», Θ. Καρτερός Αυγή 12/4/12

Ετικέτες: , ,

3 responses to “Αλέκα, αυτόν πότε θα τον αποκηρύξεις;”

 1. simon1roi says :

  Και ποιός είν’ αυτός ο -πως τον είπες;- …Λένιν; Τι ξέρει αυτός από την επανάσταση που δε θα σπάσει ούτε ένα τζάμι; 🙂 🙂

 2. Ioulianos says :

  Δήλωση του Φώτη Κουβέλη αμέσως μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα:
  Του επανέλαβα την πάγια θέση της ΔΗΜΑΡ για συγκρότηση κυβέρνησης που θα έχει ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση και θα ενσωματώνει το σαφές μήνυμα των εκλογών ότι η κοινωνία και η χώρα δεν μπορούν να πορευτούν με την πολιτική που καταδικάστηκε από τους πολίτες.

  Δήλωση του Φώτη Κουβέλη αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Βενιζέλο

  «Γνωστοποιώ την πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ. για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα, που θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας», είπε ο κ. Κουβέλης, προσθέτοντας: «Η αποστολή της κυβέρνησης θα έχει δεσμευτικό πρόγραμμα και ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014.
  «Δεν διεκδικώ τίποτα πέραν από την ικανοποίηση να έχουμε συμβάλει στην έξοδο από την κρίση»
  Ο Ελυάρ έγραψε Σκοτώστε τη μάνα σας όσο είναι ακόμα νέα. Δυστυχώς ήταν τόσο σουρεαλιστής που δεν καταλάβαμε τι εννοούσε.

  Και για τον γαλαξιάρχη.
  Συμπεράσματα: Ο λαός δεν πρέπει να κρατήσει στάση αναμονής μπροστά σ’ αυτές στις διεργασίες που ξεκινάνε με την απόπειρα να σχηματισθεί κυβέρνηση. Στην αναπαλαίωση του πολιτικού συστήματος ενεργό ρόλο θα παίξει ο πιο σκληρός πυρήνας της αστικής τάξης, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, όσο και οι μηχανισμοί και τα ηγετικά όργανα της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ενδιαφέρονται να προσφέρουν στο λαό υποκατάστατα, όσο γίνεται πιο γρήγορα, πριν δυναμώσει και μαζικοποιηθεί ο εργατικός λαϊκός ριζοσπαστισμός, η οργάνωση και λαϊκή αυτενέργεια. Ανεξάρτητα πώς θα εξελιχθούν οι προσπάθειες, η κύρια κατεύθυνση θα είναι η επιτάχυνση των ενεργειών, προκειμένου να ανακοπεί έγκαιρα, η όξυνση της ταξικής πάλης και η συσπείρωση των κοινωνικών δυνάμεων που έχουν συμφέρον να έλθουν σε αντιπαράθεση και ρήξη με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, με την ίδια την ΕΕ και τις επιλογές του ΝΑΤΟ, να δυναμώσει η αντικαπιταλιστική συνείδηση. Η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ που διαθέτει σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα είναι τεράστια απέναντι στο λαό, για τα απροκάλυπτα ψέματα που είπε πριν και κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, τις αυταπάτες που έσπειρε και σπέρνει, ότι μπορεί να υπάρξουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

  http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/anakoinosh_ths_ke_toy_kke_gia_to_apotelesma_ton_eklogon_ths_6hs_maioy_2012?morf=1

 3. Ioulianos says :

  Καλημέρα Γαλαξιαρχη.

  Ως αντίβαρο στον Λένιν παραθέτω την περιγραφή της τακτικής που ακολούθησε όταν την κυβέρνηση της Ρωσίας κατείχε ο σοσιαλιστής Κερένσκυ.

  «Ακόμα και τώρα, δεν πρέπει να υποστηρίζουμε την κυβέρνηση Κερένσκυ. Κάτι τέτοιο Θα ήταν χωρίς αρχές. Μπαίνει το ερώτημα: είναι λοιπόν δυνατό να μην πολεμήσουμε ενάντια στον Κορνίλωφ; Σίγουρα και θα πολεμήσουμε. Αλλά αυτό δεν είναι το ίδιο πράγμα. Υπάρχει ένα όριο και σ’ αυτό. Μερικοί μπολσεβίκοι το ξεπερνούν πέφτοντας στο «συμφιλιωτισμό» κι αφήνουν τον εαυτό τους να παρασυρθεί από το ρεύμα των γεγονότων.
  Θα πολεμήσουμε και πολεμάμε τον Κορνίλωφ, αλλά δεν θα υποστηρίξουμε τον Κερένσκυ, αντίθετα θα αποκαλύψουμε την αδυναμία του. Η διαφορά είναι λεπτή, αλλά είναι πολύ σημαντική και δεν πρέπει να τη λησμονήσουμε. Σε π συνίσταται, λοιπόν, η αλλαγή της τακτικής μας μετά την εξέγερση του Κορνίλωφ;
  Στο ότι αλλάζουμε τη μορφή της πάλης ενάντια στον Κερένσκυ. Χωρίς ν’ αδυνατίσουμε έστω κατά μια νότα την εχθρότητα μας απέναντι του, χωρίς ν’ ανακαλέσουμε έστω και μια λέξη απ’ όσα έχουμε πει εναντίον του, χωρίς να εγκαταλείψουμε το καθήκον ν’ ανατρέψουμε τον Κερένσκυ, λέμε: πρέπει να λογαριάσουμε τη στιγμή, δεν θ’ ανατρέψουμε τώρα τον Κερένσκυ. Αντικρίζουμε το πρόβλημα της πάλης εναντίον του διαφορετικά: θα υπογραμμίσουμε την αδυναμία και τις ταλαντεύσεις του Κερένσκυ στο λαό (που παλεύει ενάντια στον Κορνίλωφ)».

  (από σχόλιο του Pap στον παραλληλογράφο)

Σχολίασε άφοβα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: