Ο Θόδωρας και ο Μιχάλης τα τρώγανε μία μέρα

«Η απάντηση εις την κατακραυγή που υπάρχει εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας «πώς τα φάγατε τα λεφτά», που μας ρωτάει ο κόσμος είναι αυτή: Σας διορίσαμε. Τα φάγαμε όλοι μαζί. Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής»

Θεόδωρος Πάγκαλος, 21 Σεπτεμβρίου 2010

Η περίφημη φράση του πιο χοντρόπετσου, μεταφορικά και κυριολεκτικά, πολιτικού της μεταπολίτευσης, έχει αναμφίβολα σημαδέψει όλη τη διακυβέρνηση Παπανδρέου. Απευθυνόμενος σε 11 εκατομμύρια πολίτες, ο αντιπρόεδρος δύο κυβερνήσεων (Παπανδρέου και Παπαδήμου), υποτίθεται μεταρρυθμιστικών, υποτίθεται σοσιαλδημοκρατικών, είχε -για κάποιους ηθικά αντάξιούς του- το «θάρρος» να πει ότι «τους διόρισε» (όλους) και τα «φάγανε μαζί» (όλοι).

Ποιος θα το περίμενε ότι ο κρετινισμός του εν λόγω παχύδερμου, μεταφορικά και κυριολεκτικά, θα έπαιρνε μία ακόμη πιο διεστραμμένη μορφή;

Αν και προσωπικά δεν θυμάμαι πότε με διόρισε ο κ. Πάγκαλος, ούτε πότε με κάλεσε στο τραπέζι του να συμφάγουμε, βρέθηκε κάποιος τον οποίον σίγουρα και διόρισε και τάισε. Σε μία κορύφωση προστυχιάς και πολιτικής χυδαιότητας, πριν λίγες ημέρες ο κ. Πάγκαλος, ο οποίος δεν είναι πλέον βουλευτής, με «κληρονομικό δικαίωμα» λόγω θέσης αντιπροέδρου, διόρισε σε μετακλητή θέση στη βουλή, τον επιμελητή του βιβλίου του «Τα φάγαμε όλοι μαζί». Ένα ηλεκτρονικό πόνημα, προς 3 ευρώ το αντίτυπο, το οποίο επιμελήθηκε (μαζί με το αντίστοιχο site) η «ανεξάρτητη κίνηση»  Crowdpolicy και πιο συγκεκριμένα κάποιος Μιχάλης Ψαλλίδας. Αυτόν τον κύριο Ψαλλίδα λοιπόν και τραπέζωσε -υποθέτω- αλλά κυρίως διόρισε στη βουλή(*) στις 17 Σεπτεμβρίου (ΦΕΚ. 438) ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και αεί υπόδειγμα πολιτικού υποκειμένου του πολιτεύματος που αυτοαποκαλείται «Ελληνική Δημοκρατία».

κλικ για μεγέθυνση

Εδώ το .pdf του ΦΕΚ

Τελικά το ρητό που συνδέει όλους τους πασόκους του «ύστερου μεταρρυθμισμού» (βλ. ΓΑΠ) είναι ένα:

Πιο πρόστυχος, Πάγκαλος.

(*) Αλιευμένο από το μπλογκ Σίβυλλα

Ετικέτες: , , , , , ,

2 responses to “Ο Θόδωρας και ο Μιχάλης τα τρώγανε μία μέρα”

Σχολίασε άφοβα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: