Μαθήματα Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας…

…για θύματα 40ετούς αριστερής ηγεμονίας

Επιστρέφω αναγνώστη μου από ένα ταχύρυθμο σεμινάριο Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας. Τόσο ταχύρυθμο που νιώθω σαν να μου χτυπούσαν το μυαλό με βαριοπούλα επί τρεις μέρες.

Τουλάχιστον έγινα σοφότερος. Έμαθα πολλές εκφράσεις και τη σημασία τους. Κατανόησα επιτέλους τι είναι το «συνταγματικό τόξο», τι σημαίνει «μυστικότητα της ψήφου» και με ποιον τρόπο «υπεραμυνόμαστε των θεσμών».

republican-and-proud1Έμαθα λοιπόν ότι «συνταγματικό τόξο» είναι εκείνο το τόξο που περιλαμβάνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις, αλλά και τους απλούς πολίτες που καταδικάζουν τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Χωρίς άλλες προϋποθέσεις και εμπόδια. Ελεύθερα και χωρίς διακρίσεις. Αρκεί η καταδίκη και η ταυτόχρονη αναγνώριση του κρατικού μονοπωλίου της βίας. Βέβαια επειδή δεν πρέπει να παριστάνω τον έξυπνο, σου ομολογώ αναγνώστη μου ότι εδώ έχω κάποιες ελλείψεις στην κατανόηση της ύλης, που όμως πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες θα τις καλύψω με εντατικό διάβασμα των Νέων, του Βήματος και της Καθημερινής. Φερειπείν πώς είναι δυνατό να υπερασπίζομαι ένα μονοπώλιο και μάλιστα κρατικό, και ταυτόχρονα να δηλώνω φιλελεύθερος αντικρατιστής; Επίσης η κρατική βία δεν είναι κι αυτή βία; Γιατί αν είναι, τότε πώς καταδικάζω τη βία από όπου κι αν προέρχεται χωρίς προϋποθέσεις, αλλά όχι την κρατική βία που είναι και μονοπώλιο. Τέλος πάντων. Είναι και κάποια μπερδευτικά πράγματα που με ζορίζουν. Αλλά σε παρακαλώ να μείνει μεταξύ μας. Αν φτάσουν αυτές οι αφελείς σκέψεις μου στα αυτιά του κυρίου Άδωνι Γεωργιάδη είμαι σίγουρος πως θα στενοχωρηθεί για την πρόοδό μου. Και δεν το επιθυμώ.

Κατανόησα επίσης το ύψιστο αγαθό της μυστικής ψήφου. Αυτό που εξασφαλίζει ότι δεν θα πηγαίνουμε στις κάλπες κοπαδηδόν φοβούμενοι μην στιγματιστούμε για την επιλογή μας, όπως έκαναν οι απατεώνες της επταετίας προκειμένου να κοροϊδεύουν τους πολίτες με τα υποκριτικά δημοψηφίσματά τους και την επίφαση Προεδρικής Δημοκρατίας. Παρακολούθησα με προσοχή το σεμινάριο που έδωσαν εχθές οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου στους πολίτες της χώρας. Σκόπιμα μάλιστα για να επιδείξουν όλους τους πιθανούς συνδυασμούς έβαλαν τέσσερις κάλπες, όπου και έριχναν τους ισάριθμους κλειστούς φακέλους με την ψήφο τους. Να σου επισημάνω αναγνώστη μου ότι οι ταγοί της Δημοκρατίας είναι τόσο ευφυείς ώστε προέβλεψαν και το ενδεχόμενο να μην προσέλθουν σε κάποιες από τις κάλπες. Κάποιοι κακεντρεχείς σχολίασαν ότι με αυτόν τον τρόπο υποσκάπτεται η μυστικότητα της ψήφου. Κουραφέξαλα όμως, αφού και ο φάκελος είναι κλειστός και κανένας δεν αναγκάζει με τη βία τους ελεύθερα σκεπτόμενους βουλευτές να πάνε στην κάλπη. Προέχει η ελευθερία στο πολίτευμά μας και όχι οι καταναγκασμοί των Δυνάμεων του Χάους και του Σταλινικού σκοταδισμού.

Video workshop με θέμα «Θωράκιση των θεσμών»

Έμαθα ότι στην κοινοβουλευτική δημοκρατία ένας υπουργός μπορεί να αντιγράφει απόρρητα έγγραφα από το υπουργείο του και να τα κρατάει σπίτι του. Ο τόσο σοφός νομοθέτης προβλέπει τη διασφάλισή τους μέσω δημιουργίας αντιγράφων. Σου λέει, κι άμα καεί το Πεντάγωνο εκεί κατά το μπραντς και μας κάνουν επίθεση οι Τούρκοι λίγο πριν το λαντς, πού θα βρουν οι επιτελείς τα σχέδια άμυνας της χώρας, αν έχουν ένα μόνο πρωτότυπο κι αυτό θαμμένο σε ένα φοριαμό του υπογείου στη λ. Μεσογείων; Είναι όμως και αυτή η θεσμικά κατοχυρωμένη ελευθερία διάδοσης της πληροφορίας. Από το υπουργικό γραφείο, στην υπουργική οικία. Όλα τα έχει προβλέψει ο Κοινοβουλευτισμός μας.

Ναι. Μην απορείς με το κτητικό «μας». Έχοντας ελληνικό DNA είναι τελειότερος κι από τις τέλειες Δημοκρατίες της Δύσης. Ο δικός ΜΑΣ κοινοβουλευτισμός. Αυτός που ακόμη κι αν στην κατοχή σου βρίσκονται μαχαίρια, φαλτσέτες, ρόπαλα και σφάξεις άλλον άνθρωπο δεν πρόκειται να σε στιγματίσει. Ακόμη κι αν το θύμα τυγχάνει να είναι άλλης εθνικότητας κι εσύ οπαδός της Χρυσής Αυγής, δεν θα σου κολλήσει την ταμπέλα του ρατσιστή ή -θου Κύριε- του νεοναζιστή. Θα σεβαστεί το τεκμήριο της αθωότητας και μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή σου στην ελληνική Δικαιοσύνη, θα παραμένεις φερόμενος ως συνυπεύθυνος θανατηφόρου τραυματισμού. Κι όχι φασίστας δολοφόνος όπως θέλουν να σε αποκαλούν οι ημιάγριοι εκτός «συνταγματικού τόξου». Αυτοί οι κρετίνοι που καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια εμποδίζοντας την υγιή εμπορική χρήση τους και καταδικάζοντας το κέντρο της πόλης σε μαρασμό, διακινούν χασίσια κι ετοιμάζουν τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον φιλήσυχων πολιτών με άδειες φιάλες μπύρας. Όχι κύριε. Είσαι και παραμένεις ύποπτος για τραυματισμό, προστατευμένος από τους τραμπούκους δολοφόνους αναρχοφασίστες που θέλουν να σου κρεμάσουν την ταμπέλα και να σου πάρουν και το σπίτι.

Θανάσιμος Τραυματισμός

Κι όλα αυτά, όπως είπα παραπάνω, χάρη στην απαράμιλλη Ελληνική Δικαιοσύνη, που γνωρίζει πώς να διαφυλάξει τις αρχές της ελληνικής οικογένειας από μιαρές αλλοδαπές που εισβάλλουν στη χώρα προκειμένου να της μεταδώσουν το AIDS, αλλά και από αδίστακτους φοιτητές που θέλουν να αμαυρώσουν το άμεμπτο προφίλ της Ελληνικής Αστυνομίας, φερόμενοι βάναυσα σε ζαρντινιέρες και μοτοποδήλατα, απαιτώντας κι αποζημιώσεις ύψους 300.000 ευρώ για τα κατορθώματά τους. Όχι κύριε. Η Ελληνική ΜΑΣ Δικαιοσύνη ΜΑΣ δεν υποκύπτει σε όλους αυτούς τους εκβιαστές και απατεώνες του ερυθρού φασισμού.

Εκεί λοιπόν που ήμουν σίγουρος για το πώς λειτουργούν οι θεσμοί και ο Κοινοβουλευτισμός ενός ανεξάρτητου κράτους της Δημοκρατικής Δύσης, έρχεται η έκθεση του ΔΝΤ να με βάλει σε σκέψεις. Θες λίγο η κούραση, λίγο η αϋπνία, λίγο η θολούρα του πρώην κομμουνιστοδαρμένου μυαλού μου; Ό,τι κι αν φταίει, φαντάστηκα ότι το Διεθνές Ταμείο δεν μπορεί να απειλεί με χρεοκοπία ένα Κράτος, ανάλογα με το ποιον θα αποφασίσουν οι πολίτες του να τους αντιπροσωπεύσει στο Κοινοβούλιο. Αν και κατανοώ ότι ο Σύριζα βρίσκεται, αν όχι εκτός «συνταγματικού τόξου», σίγουρα στο κατώφλι κοιτώντας προς τα έξω, στη ζούγκλα με τους μπουκαλοφόρους δράκους και τα αιμοσταγή κνιτάκια που σου ρουφούν το αίμα με τα λεπτά και σουβλερά τους δόντια. Σάστισα. Μπερδεύτηκα. Άρχισαν να τρυπώνουν πονηρές σκέψεις του δαίμονα της αμεσοδημοκρατίας.

Ευτυχώς όμως που ο ψύχραιμος φιλελεύθερος μου εξήγησε ότι το ΔΝΤ συνηθίζει τις «πολιτικές αναλύσεις» στις εκθέσεις του. Ευτυχώς δηλαδή γιατί διαβάζοντας την έκφραση Διεθνές Νομισματικό Ταμείο νόμιζα ο χαζός ότι έχει μόνο οικονομικό χαρακτήρα. Να δεις που αυτή η χρόνια προπαγάνδα του Σύριζα έχει διαστρεβλώσει τόσο πολύ το μυαλό μου.

Ένα όμως το έχω το άμοιρο και με μετρημένα τα εγκεφαλικά του κύτταρα. Πώς να την αντέξει τόση Δημοκρατία ψηφοφόρε μου;

Zaphod

Ετικέτες: , ,

6 responses to “Μαθήματα Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας…”

  1. stratosbg says :

    Μα έχεις και εσύ κάτι απορίες ! Μάλλον πρέπει να βλέπεις περισσότερο τα έγκυρα δελτία των 8, να μην σου πω και των 9 καπάκι μετά των 8.
    Σου τα εξηγούν όλα, μασημένη τροφή θα παίρνεις και δεν θα χαλάς καθόλου εγκεφαλικά κύτταρα.

  2. Can-C Eye Drops says :

    Υπ’ αυτούς τους όρους αντιλαμβάνεται κανείς ευκόλως την αληθηνή σημασία της μεθόδου του ιστορικού υλισμού που δεν αρνείται τη συμβολή των ιδεολογικών δυνάμεων στην πορεία της ιστορίας, αλλά προχωρεί βαθύτερα την έρευνα των παραγόντων αυτών από τους όρους της υλικής ζωής. Αν θελήση κανείς να εξηγήση με τον οικονομικό παράγοντα το θάρρος και τον ηρωισμό με τον οποίο ένας χριστιανός των χρόνων της εμφάνισης του χριστιανισμού υφίσταται τα μαρτύρια εις τα οποία τον υποβάλλουν, τότε ασφαλώς διαπράττει μιά βλακεία μεγαθηρικών διαστάσεων. Ο χριστιανισμός όμως ήταν το αποτέλεσμα των κοινωνικών σηνθηκών της εποχής εκείνης που είχαν σχηματιστεί σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση του καιρού εκείνου. Η ακόμα αν αποπειραθούμε να ερμηνεύσωμε με τον οικονομικό παράγοντα την τόλμη και την αυτοθυσία με την οποία ο Α κομμουνιστής αντιμετωπίζει τας διώξεις δεν θα καταλήξωμε σε κανένα σοβαρό αποτέλεσμα. Όπως δεν μπορούμε να εφαρμόσωμε τη θεωρία του Αινστάιν εις την κίνηση μιάς χελώνας γιατί η θεωρία αυτή ισχύει σε μεγάλες ταχύτητες, κατά τον ίδιο τρόπο δε μπορούμε να εφαρμόσωμε τον ιστορικό υλισμό σε ατομικές περιπτώσεις αλλά μόνο στο κοινωνικά φαινόμενα (στην ομαδική ζωή). Πολλοί….. (δυανάγνωστο) καθορίζουν τη στάση του κομμουνιστή, αλλ’ ο κομμουνισμός σαν ομαδική προσπάθεια είναι το προιόν των υλικών συνθηκών της κεφαλαιοκρατικής κοινωνίας.

Σχολίασε άφοβα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: