Εκδότες-δημοσιογράφοι, εκδόσεις σχολικών βιβλίων και μία μήνυση

H καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, ειδικά αν είναι Κυριακή και ο πρωινός καφές συνοδεύεται από απειλή μήνυσης. Ή αλλιώς, πως ένα ερώτημα βουλευτή στο ελληνικό κοινοβούλιο, μπορεί να οδηγήσει σε νομικές περιπέτειες έναν πολίτη που τόλμησε να το μεταφέρει στον ενδιαφερόμενο εκδότη-δημοσιογράφο

Πρωινός ζεστός καφές, λίγη τσίμπλα ακόμη στο μάτι και σόσιαλ μίντια. Ένα τυπικό κυριακάτικο πρωινό δηλαδή.

Η είδηση που κυριαρχεί στην timeline του twitter αφορά μία «ιστορία διαπλοκής«, όπως μεταφέρεται από το The PressProject, μεταξύ υπουργείου παιδείας και τριών εκδοτών εφημερίδων, για την εκτύπωση τριών τίτλων βιβλίων με συνολικό κόστος περί τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Αν μη τι άλλο ενδιαφέρον.

Σκαλίζοντας το δημοσίευμα, η πρώτη παρατήρηση είναι ότι τα αθροίσματα δεν «βγαίνουν». Ενώ αναφέρει ότι οι εκδότες του Έθνους, του Πρώτου Θέματος και της Real News (Πήγασος, Εκδόσεις Πρώτο Θέμα και Real Media αντίστοιχα), μοιράστηκαν 2.392.461 ευρώ, τα ποσά των συνοδευτικών εγγράφων από τη δι@υγεια δεν ξεπερνούν τα 930.000 ευρώ. Η ιστορία αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον.

Με λίγο ακόμη ψάξιμο, φτάνουμε στην αρχική πηγή της είδησης που δεν είναι άλλη από το ερώτημα της βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Σταυρούλας Ξουλίδου, στη Βουλή, σχετικά με τις εν λόγω συμβάσεις που έγιναν μεταξύ ΟΕΔΒ -πριν τον κλείσει η κυβέρνηση- και των εκδοτών. Σύμφωνα λοιπόν με το ερώτημα (εδώ το pdf) της Στ. Ξουλίδου, τα ποσά που αναγράφονται στα έγγραφα αποτελούν υπόλοιπα της αρχικής υποχρέωσης. Για το ποσό των 2,4 εκατ. ευρώ, επικαλείται τις τρεις αρχικές συμβάσεις του ΟΕΔΒ (από το 2009). Επειδή υπάρχει η εκκρεμότητα της μη δημοσίευσης των συμβάσεων του ΟΕΔΒ που επικαλείται η κα. Ξουλίδου, δεν θεωρώ (για την ώρα) δεδομένα τα συνολικά ποσά.

Εκείνο που μου κίνησε περισσότερο την περιέργεια, δεν ήταν τόσο τα ποσά, όσο το ότι αυτά αντιστοιχούν σε τρεις μόλις τίτλους (Πάπισσα Ιωάννα, Υπέροχη Ελλάδα, Αθήνα – 60 μορφές στο φως). Σημειώστε εδώ ότι ο τρίτος τίτλος (μεγέθους 132 σελίδων) δεν κυκλοφορεί στην αγορά, αλλά τυπώθηκε για να μπει στη σακούλα της Real News, στις 11/9/2010. Επίσης, με τιμές βιβλιοπωλείου η Πάπισσα Ιωάννα κοστολογείται από 15 έως 30 ευρώ. Τέλος, η τύχη του Υπέροχη Ελλάδα, αγνοείται, καθώς δεν το βρήκα ούτε σαν «δώρο», ούτε σε βιβλιοπωλείο (σύμφωνα με το The PressProject το βιβλίο αυτό μπορεί να μην υπάρχει καν).

Γνωρίζοντας ότι το κόστος εκτύπωσης ενός «ραφτού» βιβλίου χωρίς σκληρό εξώφυλλο δεν ξεπερνά τα 2 με 3 ευρώ (και είναι ενδεχομένως ακόμη χαμηλότερο αν το τιράζ είναι της τάξης των δεκάδων χιλιάδων), προκύπτουν εύλογα ερωτήματα σχετικά με τον αριθμό των βιβλίων που προμηθεύτηκε το υπ. παιδείας από τους τρεις εκδότες. Ειδικά για την περίπτωση της Πάπισσας Ιωάννας, μιλάμε για μισό εκατομμύριο, ίσως και παραπάνω αντίτυπα. Από την άλλη, πόσο να υποθέσω ότι κόστισε η εκτύπωση βιβλίου που μπήκε σε σακούλα εφημερίδας; Δύο, τρία, πέντε ευρώ; Άρα, αν πήρε 900.000 η Real Media, πόσα βιβλία τύπωσε;

Γιατί ρωτάς; Θες να φας μήνυση;

Αν και δεν είμαι τέρας ευγένειας και ψυχραιμίας στα κοινωνικά δίκτυα, όταν πρόκειται για αμιγώς ειδησεογραφικό θέμα και αφορά συγκεκριμένα πρόσωπα στα οποία θέλω να απευθύνω ερώτημα, είμαι τυπικός όσο δε λέγεται. Σα Βρετανός κρατικός υπάλληλος.

Με το Νίκο Χατζηνικολάου έχουμε κάνει αρκετές συζητήσεις στο twitter. Τον έχω μάλιστα χαρακτηρίσει ίσως τον πιο ευφυή δημοσιογράφο σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των κοινωνικών δικτύων. Αν και είχαμε μικροεντάσεις στο παρελθόν, γενικά μπορούσαμε να βρούμε έναν κοινό τόπο συζήτησης (σ.σ. αρκεί να μην θεωρούσε ότι θίγεται η προσωπικότητά του, οπότε και γίνεται «πύραυλος»). Έτσι λοιπόν, έκρινα ότι έπρεπε να παραπέμψω το ερώτημα της κας Ξουλίδου, αλλά και την εύλογη απορία που είχα σχετικά με τα αντίτυπα που αντιστοιχούν στα ποσά, στο λογαριασμό του Χατζηνικολάου. Στο tweet μου παρέθεσα το pdf του ερωτήματος Ξουλίδου, ώστε να καταλάβει σε τι αναφέρομαι (και ότι δεν έβγαλα τα στοιχεία από την κοιλιά μου).

Η στιχομυθία που ακολούθησε είναι αποκαλυπτική:

xatzinikolaou-apeilesΑποτέλεσμα της «αναίδειάς» μου ήταν μία ωραιότατη απειλή για μήνυση και μπλοκάρισμα του λογαριασμού μου, δώρο. Προσοχή στη λεπτομέρεια: δεν υιοθέτησα καν τα δεδομένα της κοινοβουλευτικής παρέμβασης της Στ. Ξουλίδου, αλλά ρώτησα «αν ισχύει«. Επίσης διευκρίνισα για το συνολικό ποσό από το υπόλοιπο.

Εννοείται ότι απάντηση δεν πήρα ποτέ για τον αριθμό των βιβλίων, παρά μόνο το γνωστό ρητό του Σημίτη (ναι, αυτού που πρωθυπούργευε με υπουργό τον Άκη Τσοχατζόπουλο) «αν έχετε στοιχεία, να πάτε στον εισαγγελέα«. Α, ναι, κι αυτό για την ψευδωνυμία, αλλά έχει γίνει τόσο βαρετό, που πλέον το προσπερνάω με χαμόγελο.

Καλέ μου Νίκο Χατζηνικολάου, δεν είχα στοιχεία. Γι’ αυτό ρώτησα. Για να μάθω. Δημόσια. Εσένα απευθείας. Τον άμεσα ενδιαφερόμενο.

Μετά από αυτήν τη στάση, θα είμαι κακός να σκεφτώ ότι η Ξουλίδου έπιασε λαβράκι; Ότι λύνονται διάφορες απορίες για το πώς και πόσο προωθεί την κυβέρνηση ένας αυτοαποκαλούμενος «αντιμνημονιακός» δημοσιογράφος; Ότι ακόμη κι αν θέλετε, ούτε μπορείτε, ούτε πρόκειται να ελέγξετε ποτέ την εξουσία;  Κι άλλες παρόμοιες «κακεντρέχειες».

Ένας τυπώνει, όλοι κερδίζουν;

Ψάχνοντας λίγο περισσότερο (και με υπόδειξη ενός φίλου από το Facebook) βρήκα κάποιες, μάλλον χρήσιμες για την εξαγωγή συμπερασμάτων, πληροφορίες.

Οι τρεις εφημερίδες που ανήκουν στις αντίστοιχες εκδοτικές εταιρείες που πήραν τις συμβάσεις για τα βιβλία, το Έθνος (Πήγασος), το Πρώτο Θέμα και η Real News (Real Media), τυπώνονται από την ίδια εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα την IRIS Εκτυπώσεις. Άρα είναι πολύ πιθανό τα τρία βιβλία, οι εκτυπώσεις των οποίων μοιράστηκαν στις τρεις εκδοτικές, να τυπώθηκαν κι αυτά από το ίδιο τυπογραφείο.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον, το γεγονός ότι το μετοχικό σχήμα της IRIS Εκτυπώσεις περιλαμβάνει δύο μόνο μετόχους, από 50% ο καθένας: ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΣ (Μπόμπολας).

To ίδιο τυπογραφείο (IRIS) τυπώνει τις εφημερίδες Real News, Πρώτο Θέμα και Έθνος.

To ίδιο τυπογραφείο (IRIS) τυπώνει τις εφημερίδες Real News, Πρώτο Θέμα και Έθνος.

Ελλείψει άλλων πόρων και κυρίως κρατικής διαφήμισης, έπρεπε να βρεθεί τρόπος να συνεχιστεί η παραδοσιακή σχέση κυβερνήσεων-εκδοτών εφημερίδων. Οι μεν παρέχουν δημόσιο χρήμα στους δε, προκειμένου να εξασφαλίζουν την υποστήριξη των ΜΜΕ και τούμπαλιν. Στην προκειμένη περίπτωση το λογικό συμπέρασμα είναι ότι ενώ την κυρίως δουλειά αναλαμβάνει ένα εταιρικό σχήμα (IRIS) που ανήκει στους δύο βασικότερους μιντιάρχες της χώρας, τα χρήματα διαχέονται και προς άλλα εξίσου σημαντικά ΜΜΕ, τα οποία μοιράζονται τους τίτλους των υπό έκδοση βιβλίων.

Το δημόσιο πολλοί εμίσησαν. Το δημόσιο χρήμα ουδείς.

Ζaphod

Υ.Γ. Επειδή διαβάζω αρκετά σχόλια που συγκρίνουν την πριν με την μετά ΟΕΔΒ εποχή, επισημαίνω και πάλι ότι οι εν λόγω συμβάσεις έγιναν από τον ΟΕΔΒ. Οι εκδότες εφημερίδων σιτίζονται, είτε υπάρχει, είτε όχι Οργανισμός. Ως υπεργολάβοι.

ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ >>

Ετικέτες: , , , , , , , , , ,

20 responses to “Εκδότες-δημοσιογράφοι, εκδόσεις σχολικών βιβλίων και μία μήνυση”

 1. Θανάσης says :

  Συγχαρητήρια για το κείμενο και είναι γεγονός ότι η Πάπισσα Ιώαννα κυκλοφορεί και δωρέαν σε ebook στο διαδίκτυο 🙂

 2. John Athanasiou says :

  Μια υπέροχη Ελλάδα που πάλι βγαίνει στο φως μέσω των εμγαλοεκδοτών της Αθήνας! Συγχαρητήρια!

 3. Διογένης ο σκύλος (@Diogenisoskilos) says :

  Ενδιαφέρον είναι επίσης πως ο Χατζηνικολάου χρησιμοποιεί για ξεκάρφωμα τους ίδιους που χρησιμοποιούσε και ο Αλαφούζος παλαιότερα: Τζίμη Πανούση, Ελληνοφρένεια και Ανεμολόγιο

 4. Elias says :

  Στείλ’ του e-mail (ευγενέστατο, τυπικότατο και στοιχειοθετημένο) επιμένοντας στο ερώτημα, χωρίς αναφορά στην τουϊτεροκουβέντα, με Cc: στην κα. Ξουλίδου και σε άλλους 10-20 βουλευτές, δημοσιογράφους, να βλέπει τα ονόματά τους.
  Κι αν πάλι δεν, ας οργανώσουμε μια καμπάνια με e-mail στον κ. Χατζηνικολάου, μέχρι να υπάρξει απάντηση.

 5. Elias says :

  Α, σόρι, μόλις τώρα είδα τη συνέχεια του επεισοδίου

 6. Δάφνη Χρονοπούλου says :

  Δύσκολη εποχή για πολίτες φίλε Ακίνδυνε, το μάθαμε πια κι όμως με απογοήτευσε ο κ. Χατζηνικολάου: Τόσο τον τάραξες που μπέρδεψε την ορθογραφία του (ότι σου κάνει εντύπωση το ξέρει, το ό,τι αμφισβητούσε).

  Πάντως μετά ήρθε η ακτινοβολία της ΕΡΤ και γελάσαμε πάλι.

 7. Tin Pin says :

  Tα σχολικα βιβλια δεν ειναι πια καλοτυπωμενα οπως παλια… Τα γραμματα ειναι πολλες φορες «θολα» σαν να μην εχουν σαφη περιθωρια, οι φωτογραφιες το ιδιο…

  Φανταζομαι στα παιδια που εχουν καποιο θεμα ορασεως το διαβασμα δυσκολευει, αλλα και για τα αλλα δεν ειναι ο.τι καλλιτερο.

  Κανεις δεν λεει κατι γι αυτο που, αν και δεν ειμαι ειδικος, νομιζω οτι οφειλεται στο φθηνο χαρτι και στα φθηνοτερα, και λιγοτερο, χρωμα.

  Ας γιενι καποιος ελεγχος του κοστους (και της κερδοφοριας για την/τις εταιριες εκτυπωσης) σε συναρτηση και με την ποιοτητα του προσφερομενου ειδους και του ογκου της παραγγελιας.

 8. Βαγγέλης says :

  Το 1998 είδα μια περίληψη προκύρηξης διαγωνισμού για την εκτύπωση βιβλίων του ΟΕΔΒ (αντίτυπα, αριθμός σελίδων και τιμή). Αφού κοστολογήσαμε με τον συνεταίρο μου το έργο αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στον διαγωνισμό. Σημειώνω οτι είχαμε μια εταιρία παραγωγής εντύπων χωρίς δικές μας εκτυπωτικές μηχανές. Συνεργαζόμασταν με πολλά από τα τυπογραφεία της αγοράς.
  Όταν πήραμε την προκύρηξη στα χέρια μας είδαμε με έκπληξη οτι υπήρχε όρος που απαγόρευε να τυπώσεις σε οποιοδήποτε άλλο τυπογραφείο πέραν του ΔΟΛ αφού ζητούσε βεβαίωση οτι η ηλικία των εκτυπωτικών μηχανών που θα τυπωθούν τα βιβλία, να είναι κάτω των 3 ετών. και κατά σύμπτωση βέβαια, μόνο ο ΔΟΛ πληρούσε τον όρο.
  Στην ένστασή μου οτι δεν κρίνεται από την ηλικία της μηχανής η ποιότητα και οτι μπορούμε με τους συνεργάτες μου να δώσουμε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα, γέλασαν με τον μαλάκα που θεωρούσε οτι το ζητούμενο ήταν η ποιότητα….

 9. Ioulianos says :

  Καλή δύναμη Γαλαξιάρχη

  Το παρακάτω δημοσίευμα είναι από το Ποντίκι:

  Ακούσατε- ακούσατε λοιπόν τι έχει τελικά, όπως όλα δείχνουν, συμβεί με τα σχολικά βιβλία:
  • Ενώ ο διαγωνισμός για την προμήθεια χαρτιού έληγε τον Οκτώβριο του 2010, η διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΕΔΒ έστειλε το φάκελο στο Ελεγκτικό Συμβούλιο (το οποίο δαχτυλοδείχτηκε από την υπουργό ως υπεύθυνο για το γνωστό πρόβλημα με τα βιβλία)με καθυστέρηση 6 μηνών. Καθ’ όλο αυτό το διάστημα οι συμβουλάτορές της στο υπουργείο περί άλλα τύρβαζαν…
  • Επειδή η διαδικασία, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν περατώθηκε με τον ορθόδοξο τρόπο, το Υπουργείο «αναγκάστηκε» να λύσει το θέμα καταφεύγοντας στη συνταγή της απευθείας ανάθεσης… Άχου το μωρέ, σύρθηκε το παντέρμο στην παρατυπία…
  • Ενώ ο διαγωνισμός αφορούσε την προμήθεια 13 τόνων χαρτιού έγινε ανάθεση για 9.915 τόνους. Τα πονηρά μυαλά, οι κακές γλώσσες κι ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος (που είχε προγραμματίσει να θέσει πριν δυο μήνες το συγκεκριμένο ερώτημα στη Βουλή αλλά τελικά δήλωσε κώλυμα…) υπαινίσσονται ότι η ποσότητα προσαρμόστηκε προκειμένου, πολλαπλασιαζόμενη επί την τιμή της απευθείας ανάθεσης, να δίνει (μαντέψτε) το ποσό του προϋπολογισμού που προοριζόταν για χαρτί…
  • Επίσης, ούτε λόγος δεν έγινε για την αξιοποίηση των 5.000 τόνων χαρτιού που βρίσκονταν αποθηκευμένοι στα υπόγεια του Ο.Ε.Δ.Β..
  • Από τα 5.000.000 σχολικά βιβλία που ήδη υπήρχαν (!) τα 3.000.000 πουλήθηκαν στην Κύπρο (πού να πήγε το παραδάκι;) και τα υπόλοιπα 2.000.000 στα ελληνικά βιβλιοπωλεία για την εξυπηρέτηση των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων…
  • Κι ενώ, σε ό,τι αφορά τα φετινά βιβλία, όλες οι συμβάσεις έχουν παγώσει, το ΙΤΥΕ «Διόφαντος», προνομιούχο τέκνο της κυρίας Άννας με έδρα την Πάτρα, προεισέπραξε στα τέλη του Σεπτέμβρη 25.800.000 ευρώ για τα βιβλία του 2012….Ήμαρτον!
  • Την παραπάνω διαδικασία ανέλαβε να εποπτεύσει, όχι κάποιο προβλεπόμενο όργανο της Πολιτείας, αλλά ιδιώτης δικηγόρος… Πώς μπαμπά; Με απευθείας ανάθεση παιδί μου…
  • Ο «Διόφαντος» επιπλέον ήταν που επέλεξε κατόπιν «διαπραγμάτευσης» (άλλα λόγια να αγαπιόμαστε αλλά πρόκειται πάλι για την προσφιλή συνοπτική τακτική) την εταιρία που παρήγαγε τα cd…
  • Τέλος, (η χαριστική βολή) στο «Διόφαντο» έχουν γίνει πολυάριθμες προσλήψεις παιδιών του υπουργείου χωρίς κανέναν απολύτως διαγωνισμό…
  • Φρίξατε ή όχι ακόμα;;;;
  Κατόπιν όλων αυτών και εφόσον δεν υπάρξουν τεκμηριωμένες απαντήσεις από πλευράς υπουργείου, ευχόμεθα από καρδιάς, ο Διόφαντος να γίνει Διο- φάντης Μπαστούνι για την περαιτέρω πορεία της υπουργού…http://topontiki.gr/article/24266

 10. madprof says :

  Τις τελευταίες μέρες στο δημοσιογραφικό πεδίο, με καθεστωτική «πολιτική» καθοδήγηση, γίναμε μάρτυρες, εκόντες άκοντες, μιας τρισάθλιας και ελεεινής σπέκουλας, δίχως προηγούμενο, για το «δόγμα των δύο άκρων», την Χ.Α. και τελευταία την υπόθεση του μικρού κοριτσιού που βρέθηκε σε οικογένεια αθιγγάνων!
  Το καθεστώς βομβαρδίζει τους εξαθλιωμένους πληβειοποιημένους ιθαγενείς με ανούσιες λεπτομέρειες και τις διανθίζει με άλλες υποθέσεις (π.χ. εξαφάνιση του μικρού Μπεν, περίεργες υποθέσεις «θανάτων» βρεφών)!!
  Τα χρήματα του δημοσίου και από το ΕΣΠΑ που σπαταλώνται σε διαφημίσεις υπουργείων-δημόσιων επιχειρήσεων-οργανισμών-ΜΚΟ στα τσοντοκάναλα-φυλλάδες-ραδιόφωνα των (νέων, παλαιών, μικρών και μεγάλων) νταβατζήδων καταδεικνύει το ναζιστικής έμπνευσης σύστημα προπαγάνδας και αποβλάκωσης των ιθαγενών του προτεκτοράτου!! Είμαστε υπεύθυνοι γιατί τους βοηθάμε και τους πληρώνουμε για να μας αποβλακώνουν !!!

  Εδώ οφείλουμε να εξηγήσουμε στους δύστυχους πολίτες του προτεκτοράτου (ιθαγενείς και μετανάστες) ότι βρισκόμαστε στο μέσο ενός οικονομικού πολέμου που στόχο έχει την πλειβιοποίηση-εξαθλίωσή τους και άρα τους «ψεκάζουν» = αποβλακώνουν παντοιοτρόπως και οφείλουν άμεσα και συνειδητά :
  α) να σταματήσουν να αγοράζουν τις φυλλάδες προπαγάνδας των μαφιόζων νταβατζήδων!
  β) να κλείσουν τους δέκτες των τηλεοπτικών εκπομπών παπαγάλων των μαφιόζων κυβερνώντων και κρατικοδίαιτων νταβατζήδων τους επιχειρηματιών-χρηματιστοτραπεζιτοΚατσαπλιάδων !!!
  γ) Να ενημερώνονται από τα ελεύθερα, ανεξάρτητα, εναλλακτικά sites ενημέρωσης του διαδικτύου !!
  Η λύση στο ηθικό-πολιτικό-οικονομικό-κοινωνικό-υπαρξιακό αδιέξοδο των αναξιοπαθούντων πολιτών θα δοθεί μόνο αν συνειδητοποιήσουν οι δούλοι-αμνοί ότι είναι ΠΟΛΙΤΕΣ και απαιτήσουν ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ και παραδειγματική τιμωρία των επίορκων θεσμικών εκπροσώπους τους για το αδίκημα της εσχάτης ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ !!

Trackbacks / Pingbacks

 1. Εκδότες-δημοσιογράφοι, εκδόσεις σχολικών βιβλίων και μία μήνυση !!! | Paganeli - 20 Οκτωβρίου, 2013
 2. Εκδότες-δημοσιογράφοι, εκδόσεις σχολικών βιβλίων και μία μήνυση | Mpalothia - 20 Οκτωβρίου, 2013
 3. Εκδότες-δημοσιογράφοι, εκδόσεις σχολικών βιβλίων και μία μήνυση « Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση - 20 Οκτωβρίου, 2013
 4. Εκδότες-δημοσιογράφοι, εκδόσεις σχολικών βιβλίων και μία μήνυση | Η καλύβα ψηλά στο βουνό - 20 Οκτωβρίου, 2013
 5. Εκδότες-δημοσιογράφοι, εκδόσεις σχολικών βιβλίων και μία μήνυση… | AntilogosBlog - 21 Οκτωβρίου, 2013
 6. Κόλαση στα social media για το “δωράκι” Αρβανιτόπουλου, εκατομμυρίων ευρώ σε εκδότες! | Πολιτική Αυτονομία - 21 Οκτωβρίου, 2013
 7. Εκδότες-δημοσιογράφοι, εκδόσεις σχολικών βιβλίων και μία μήνυση | Αδεως - 21 Οκτωβρίου, 2013
 8. ΕΡΤ: Πυκνώνουν τα σύννεφα -Θα αποδειχθεί «προφητική» για δεύτερη φορά η Real News; | ahairlessape - 21 Οκτωβρίου, 2013
 9. Ο Χατζηνικολάου τον απείλησε με μήνυση γιατί ρώτησε για την χορηγία στη Real News από το υπουργείο Παιδείας ! | ΞΑΝΑΡΧΙΖΟΥΜΕ - 13 Νοεμβρίου, 2013

Σχολίασε άφοβα...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: